söndag 13 juli 2014

Frallor till mellanmål

God förmiddag alle samman!

Idag hittade jag ett recept på Facebook i gruppen LCHF - Tips, pepp och recept!. Dom länkade till en sida, med ett recept på LCHF frallor med vallmofrön. Jag läste receptet och såg direkt att jag hade allt hemma förutom fröna på toppen. Länk till receptet.


Eftersom jag misslyckats med det mesta bakandet utan mjöl, socker osv så är jag alltid skeptisk till att göra något nytt. Jag har mina favoriter men bröd har vi aldrig lyckats med så mina förväntningar var väldigt låga. Dessutom vaknade jag upp med huvudvärk och regnet öste ner. Alltså en perfekt dag att baka lite på. På bilden står min sats och vilar i ca 10min för att vätskorna ska binda sig som det står i receptet.


Detta blev resultatet. Simon fick smaka först med Bregott (viktigt med äkta smör) och salami skivor på. Hans reaktion blev "Godaste brödet vi har gjort hittils" Det är ett bra betyg tycker jag så jag testade också med smör och rökt delikatess skinka och det var faktiskt helt okej. Konsistensen var inte lika svampig som det annars brukar vara och inte lika äggig. Detta va så likt man kan komma vanligt bröd. Det får 4 av 5 möjliga.


Receptet: Länk
Ingredienser
50 g smör
2 ägg
2 dl fet yoghurt (helst Rysk)
0,75 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 dl mandelmjöl
1 dl pofiber
2 msk fiberhusk
Vallmofrön (eller exempelvis solrosfrön, pumpafrön, sesam, riven ost etc)

Gör så här: Vispa samman ägg, ”halvsmält” (så det lätt går att blanda ihop) smör, yoghurt, salt och bakpulver. Häll i och blanda samman med resten av ingredienserna. Låt stå i cirka 5-10 minuter så att fiberhusk och pofiber hinner absorbera vätskan så att smeten/degen blir fast. Rulla till 6 stycken bollar. Lägg dem på ugnsplåten, strössla över vallmofrön. Grädda i 175 grader i cirka 15-20 minuter eller tills de fått fin färg.

Andra omgången!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar