fredag 20 mars 2015

Helstekt fläskytterfilé



Idag fick det bli helstekt fläksytterfilé till middag. Till den har vi palsternacka pommes och beasås.

Recept: (2 port)
400g Fläskytterfilé
Rosmarin
Svartpeppar
Salt

Sätt ugnen på 225 grader. (vanlig ugn) Bryn filén i en stekpanna så den får en stekyta runt om. Lägg sedan i en ugnsform, salta och peppra och in i ugnen tills den fått en innetemperatur på ca 72-75 grader.

Palsternacka
Olivolja
Salt

Skala palsternacka och skär i bitar (så det liknar pommes) lägg i en ugnsplåt och häll lagom med olivolja och salt på och in i ugnen tills det ser och känns bra ut.

Beasås: (kall)
*50g smör (smält)
*2dl cremé fraiche
*1 msk Dragon (torkad eller färsk)
*1 riven vitlöksklyfta
*2 msk persilja (färsk/fryst)
*1 krm salt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar