Pajskal/pajdeg.
*3dl Mandelmjöl
*50 g smör (kylskåpskallt)
*1 krm salt
*1 ägg
Blanda samman alla ingidienser med elvisp. Häll sedan i en pajform, använd slikepott för att bre ut och upp på kanterna. Sätt in i kylskåpet i 30min för att degen inte ska åka ner vid gräddning. Ta sedan ut den och grädda i ugnen i 5 min på 200 grader (vanlig ugn).
Fyllning:
*1/2 rödlök
*250g brieost
*75g salami
*2dl mjölk
*2 ägg
*Salt
*peppar
Fin hacka löken. Skär strimpor av salamin. Skär upp osten i bitar. Börja med att täcka pajbotten med ett lager brieost. Forstätt sedan med ett lager salami, ett lager rödlök tills allt är slut. Vispa sedan samman mjölk, salt, peppar och ägg och häll i formen. In i ugnen för gräddning i 40min i 200grader.
-----
Jag måste säga att jag tyckte att denna paj var en höjdare! Pajskalet är något av det godaste jag ätit i LCHF väg. Smakade precis som "vanligt". Jag kommer testa detta fast med bär någon gång. Mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar