
4 port, ugn (vanlig) 225 grader.
* 400-500g Blandfärs
* Smör att steka i (ej margarin)
* 1 gul lök
* 1 paprika (röd är godast, röd spetspaprika ger ännu mer smak)
* 2st vitlöksklyftor (rivna)
* 1/2 tsk kanel
* 2dl krossade tomater
* 1 dl tomatpuré
* Salt och svartpeppar
* 2dl Cremé fraiche
* 1 dl riven ost
Koka upp broccoli (eller vad ni väljer att använda) sätt ugnen på 225 grader. Hacka löken och paprikan och stek tillsammans med färsen. Tillsätt sedan rivna vitlöksklyftor samt salt och peppar.
Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och kanel. Låt puttra en stund och smaka av med ev mer salt och peppar. Blanda ihop Cremé Fraiche, ost, salt och peppar i en skål.
Häll av broccoli och lägg i botten på en ugnsform, häll på köttfärsen och täck broccolin. Ta sist på oströran. In i ugnen ca 15-20min tills osten fått fin färg. Klart att äta. :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar