söndag 22 februari 2015

Grekisk köttfärsgratäng med broccolibotten




Idag till middag fick det bli den goda grekiska köttfärsgratängen med broccolibotten. Vi båda kände att det skulle vara gott med gratäng till middag. Innan har jag gjort med blomkålsbotten och det fungerar lika bra! Nu tänkte jag ge er recept på denna goda och mättande middagen! Perfekt för en LCHF'are.

4 port, ugn (vanlig) 225 grader. 

* 400-500g Blandfärs
* Smör att steka i (ej margarin)
* 1 gul lök
* 1 paprika (röd är godast, röd spetspaprika ger ännu mer smak)
* 2st vitlöksklyftor (rivna)
* 1/2 tsk kanel
* 2dl krossade tomater
* 1 dl tomatpuré
* Salt och svartpeppar
* 2dl Cremé fraiche 
* 1 dl riven ost

Koka upp broccoli (eller vad ni väljer att använda) sätt ugnen på 225 grader. Hacka löken och paprikan och stek tillsammans med färsen. Tillsätt sedan rivna vitlöksklyftor samt salt och peppar.

Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och kanel. Låt puttra en stund och smaka av med ev mer salt och peppar. Blanda ihop Cremé Fraiche, ost, salt och peppar i en skål.

Häll av broccoli och lägg i botten på en ugnsform, häll på köttfärsen och täck broccolin. Ta sist på oströran. In i ugnen ca 15-20min tills osten fått fin färg.   Klart att äta. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar